Omgeving hotel

Harlingen is een levendige en bruisende stad met vele gezellige restaurants, terrassen, cafeetjes, winkeltjes, musea en galerieën.

Met jaarlijks vele bijzondere evenementen zoals ‘De Visserijdagen, Straatfestivals, Vlootdagen, Lanenkaatsen, Harlingen Ongeschut, Zoutsloter Kerstmarkt en vierjaarlijks de Tall Ships Races’.

Deze Friese havenstad is een prachtige monumentale stad en is door het rijke handelsverleden ruim 600 monumenten rijk. Hier is ’t Heerenlogement er één van. Het heeft dynamische buitenhavens, mooie binnenhavens en fraaie stadssingels en grachten.

Ons hotel ligt aan één van deze prachtige stadsgrachten met uitzicht op de drie fraaie oud Hollandse ophaalbruggen. (De Singelbrug, Oosterbrug en de Franekereindsbrug) en vlak naast het prachtig stadspark ‘De Engelse Tuin’.

Verder ligt het aan het werelderfgoed Waddenzee, heeft het strand, wandelroutes over de zeedijk en ligt het vlakbij de unieke Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. De omgeving kenmerkt zich door mooie dorpjes en stadjes tussen groene weilanden en een uniek terpenlandschap. Heerlijk om hier te wandelen of te fietsen.

Voor evenementen, bezienswaardigheden, wandeltochten etc. klik op:

Hier vindt u alles wat er te doen is in Harlingen:

Voor rondvaarten in Harlingen aan boord van de Singel Prinses en rondvaarten Zeehondenbank aan boord van de Regina Andrea zie:

Of maak eens kennis met het rijke verleden van Hindeloopen in het Hidde Nijland Museum te Hindeloopen:

Voor een boottocht
naar de eilanden kijk op:

Voor een bezoek aan het planetarium klikt u: